„DVARO“ – IŠSAUGOJĘS VERTINGUS BALTYMUS!

„DVARO“ – IŠSAUGOJĘS VERTINGUS BALTYMUS!
„DVARO“ – IŠSAUGOJĘS VERTINGUS BALTYMUS!

„DVARO“ – IŠSAUGOJĘS VERTINGUS BALTYMUS!

Daugiametes natūralaus pieno tradicijas išlaikiusi DVARO pieno produktų linija, pasižymi aukščiausia kokybe ir natūralumu. Ši produktų šeima turi nenuginčijamą lyderį – DVARO pieną.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DVARO turi daugiausiai vertingų baltymų!
 
DVARO pieno svarbiausia išskirtinė savybė yra ta, kad jis pasterizuojamas žemesne nei įprasta temperatūra, todėl jame yra išlaikomos visos naudingosios pieno savybės. Nepažeisti išlieka ir vertingieji pieno išrūgų baltymai. Kauno Technologijos Universitete atliktos studijos duomenys parodė, kad DVARO - vienintelis pienas Lietuvoje, pasterizuotas žema temperatūra ir išsaugojęs daugiausiai vertingųjų išrūgų baltymų.
 
Svarbu ir tai, žemoje temperatūroje pasterizuotas DVARO pienas pasižymi kitokiomis skonio savybėmis. Jis visiškai neturi virintam pienui būdingo skonio: tai yra šiek tiek neįprasta prie aukštos pasterizacijos pieno pripratusiam vartotojui. Vakarų Europos šalių parduotuvėse tobulesnių technologijų dėka jau seniai nebėra perkaitinto pieno, turinčio virinto pieno skonį. Vartotojas, kartą pripratęs prie kokybiško pieno, niekada nebenorės sugrįžti prie perkaitinto ir praradusiojo kokybinius parametrus.
 
Kodėl vienintelis DVARO pienas pasterizuojamas žemesne temperatūra, o kitas Lietuvos rinkoje esantis pienas – aukštesne?
 
Priežastys yra kelios:
 
1. DVARO pienas superkamas iš stambių ir modernių pieno ūkių, kuriuose gyvuliai turi geras auginimo sąlygas, o pienas yra melžiamas ir laikomas visus kokybės reikalavimus atitinkančia įranga. Šiuose ūkiuose laikomų karvių pienas yra ir baltymingesnis, ir švaresnis, todėl jo pasterizavimui užtenka minimalaus šiluminio apdorojimo. Kiti pieno perdirbėjai stambių tiekėjų turi kur kas mažiau, todėl priversti labiau užterštą pieną išvalyti aukštesne temeperatūra.
 
2. DVARO pienas yra išvalomas pažangiausia pasaulyje pieno valymo technologija. Pienas valomas praleidžiant jį pro natūralius keramikinius filtrus, kurie pašalina visus mikroorganizmus, tačiau praleidžia baltymus ir kitas naudingas medžiagas. Tam naudojamos membranos, kurių skersmuo - 0,1 – 10 milimikronų. Ši technologija yra pažangiausia pasaulyje, tačiau išties brangi. Tik nedidelė dalis pieno perdirbėjų turi galimybes naudoti šią technologiją.
 
Visame DVARO pieno kelyje – nuo ką tik pamelžto žaliavinio pieno iki pieno pakelio parduotuvės lentynoje – išnaudojama galimybė jį išlaikyti šviežią, kad vartotojui būtų suteikta galimybė produktą vartoti ilgesnį laiką. Kiekviename etape yra užtikrinama aukščiausia DVARO pieno kokybė:
 
DVARO – visada šviežias!
 
DVARO šviežumą užtikrina visa grandinė veiksnių. Juos galima pavaizduoti tokia schema:
Visame DVARO pieno kelyje – nuo ką tik pamelžto žaliavinio pieno iki pieno pakelio parduotuvės lentynoje – užtikrinamas jo šviežumas, kad vartotojui būtų suteikta galimybė produktą vartoti ilgesnį laiką. Kiekviename etape yra užtikrinama aukščiausia DVARO pieno kokybė:
 
1. DVARO pienas superkamas iš pažangių ūkių.
2. DVARO pienas išvalomas moderniausia pasaulyje technologija, kuri garantuoja pieno švarą ir visišką vertingųjų medžiagų išsaugojimą.
3. DVARO pakuojamas į naujos kartos pieno pakuotes, kurios užtikrintai apsaugo pieną nuo šviesos ir temperatūros poveikio.
4. Gerai organizuota distribucija leidžia DVARO pieną į parduotuves pristatyti per trumpiausią laiką, o modernūs sandėliai, transportas užtikrina tinkamą temperatūrinį režimą.
 
 
 
Šaltiniai:
1. A. Gudonis. Pieno ir pieno produktų technologija. Kaunas, 2002.
2. Dairy Processing Handbook. Sweden, 1995.